tiistai 26. elokuuta 2014

Citylenkkeilyä ja noin sata valokuvaa

Melkein viikko vierähtänyt ja kauheasti on taas tapahtunut. Tässä alkuun Tyson ja Pepsi. Vieläkin kissa on vähän korkeampi, mutta näyttää pienemmältä kun Tyson käy selkään ja koittaa painia. Kuvista voi jo päätellä, että ihan tavallisella pikkukameralla kuvaillaan, ja sillä ei ehdi eläimistä saada hyviä kuvia kuin paikallaan istumassa. Mutta näillä nyt mennään.
 
 

Tärähtänyt kuva, mutta Pepsi näyttää ihan norpalta korvat luimussa, niin pakko jakaa tämäkin täällä ;)

"Nyt riitti, en leiki enää"


Söpöily kuva


 


Arvaa kumman tuliaisen naapuri löysi kasvihuoneestaan?? Pituus 52cm!

Perjantaina leikkitreffeillä borderterrieri Akun kanssa





Aku opetti Tysonille vähän pujotteluakin

"Terve, mitä kuuluu?"


Hei me kerjätään! Alkaa jo mennä uusi käsky "mene pois" perille. Tyson tosin taitaa luulla, että pitää jäädä istumaan tuohon keittiön kynnyksen taakse.. Mutta, ei se mitään. Sieltähän näkee hyvin mitä tapahtuu.


Niin väsynä citylenkin jälkeen, ettei jaksa ryömiä kokonaan sängyn alle. Vaan pää piilossa.


Eilen ajettiin poikien, siis Jerryn ja Tysonin kanssa taajamaan eli lähestulkoon cityyn lenkille täältä maalta. Työkaveri liittyi joukkoon puolivälissä matkaa ja halusi taluttaa Tysonia. Tyson haluaisi tervehtiä kaikkia ihmisiä ja mennä perään jos näkee jonkun. Hirveä remmissä vetäminen alkoi kun esim lenkkeilijä juoksi ohi. Tysonilla tuli hirveä kiire perään. Muuten ei juuri vedä ollenkaan, ja aina kun vetää, minä pysähdyn kunnes remmi löystyy. Tyson myös pysähtyy istumaan, jos ei matka mene siihen suuntaan mihin sillä mieli tekee. Sitten aina aikani saan maanitella ja lellitellä ennen kuin päästään jatkamaan. Muuten menee superhienosti, ja koska jaksoi kaverin kanssa rallittaa ehkä miljoona kilometriä, uskalsin testata pidempää lenkkiä. Mentiin 4,3km johon aikaa meni kaikkine pysähtymisineen reilu tunti. Eli melkein puolet pidempään kuin jos olisin heittänyt lenkin pelkästään Jerryn kanssa normivauhtia. Mutta nyt toki harjoiteltiin ja ihmeteltiin, mikä ei ole ihan helppoa kahden koiran kanssa. Jerryhän osaa kulkea nätisti remmissä missä vaan, mutta sitäkin häiritsee kun pentu yhtäkkiä alkaa roikkumaan vatsa- tai rintakarvoissa. Kotona Tyson ottaa paljon mallia Jerrystä ja kulkee perässä varsinkin ulkona. Tästäkin syystä otin molemmat yhdessä lenkille, että pentu mallioppisi isosta ja hyvin käyttäytyvästä. Mutta kummasti se unohti koko "veikan" kun joku ihminen lähestyi, tai näkyi jopa pihalla. Jerry olisi jatkanut kulkemista nätisti, Tyson veti, tai istui katsomaan ihmisten touhuja. Varsinainen hihnatreeni pitää siis tehdä yksin pennun kanssa, että itsekin pystyn keskittymään pelkkään ipanaan. Tällä viikolla madotan ja ensi viikolla käydään eläinlääkärissä rokotuksessa. Sen jälkeen voidaan mennä jo treenikentälle harjoittelemaan tottelevaisuutta muiden koirien kanssa. Lenkin paras anti oli Tysonin mielestä se kun Aku borderi tuli vastaan. Tyson pääsi työkaverin kanssa moikkaamaan Akua, Jerryn kanssa jäin syrjemmälle odottamaan kun ei viitsi mennä aikuisten urosten lähelle sen kanssa. Työkaveri halusi lapsilleen todistusaineistoa, että on taluttanut pentua. Otin kuvia hänestä taluttamassa molempia koiria vuorotellen ja yhtä aikaa. Ensi kerran kun nähdään, pitää kysyä koska heille tulee oma pentu...  Vai kuka voi vastustaa pennun lumoa??
Vein kakkosen partioon ja siellä miesohjaaja tuli ihastelemaan Tysonia, sanoin ettei anna hyppiä. Mies sanoi, että laita hetkeksi silmät kiinni ja nappasi Tysonin syliin ja nunnutti. Sanoi, ettei noin söpöä voi olla nappaamatta. Sellainen hurmuri tuo on.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti