tiistai 5. elokuuta 2014

Automatkailua ja kyläilyä

Tänään käytiin autoajelulla isäni luona. En laittanutkaan Tysonia häkkiin, josta ikävät kokemukset monen tunnin kotimatkasta ja muutamasta lähialueen n.5 min matkasta. Otin Jerryn mukaan ja molemmat koirat paksiin. Jerry on tottunut rauhallinen autoilija. Tyson jonkun verran vinkui, mutta vähemmän ja kuolasi huomattavasti vähemmän. Ennen perille pääsyä ei enää vinkunut yhtään, matka kesti noin vartin. Varmasti Jerryn rauhallisuus auttoi Tysonia uskomaan, ettei autoilu ole ihan kamalaa.
Kotona häkkiin totuttelu on hankalampaa kun arvasinkaan... Tyson menee sinne itse kun leikittää lelulla, on myös syönyt rauhassa siellä nameja. Kissojen perässä menee tietysti myös. Heti kun laittaa häkin oven kiinni ja Tyson huomaa ettei pääse pois, alkaa mieletön kiljuminen. Seurasin salaa sohvan takaa, mitä tapahtuu kun häkin sulkee. Mitään hätää pennulla ei ollut, se vaan panikoitui heti kun ei päässytkään pois. Isäntäkin juoksi katsomaan mitä hirveää tapahtui, luuli että Tysonia sattui tosi pahasti. Isännän lähetin matkoihinsa, sanoin että minuutin pidän häkissä tai heti kun lakkaa huutamasta, päästän muina miehinä sen ulos. No näin tehtiin ja sen jälkeen on käyty häkissä oloa harjoittelemassa ilman kiinni laittamista. Katotaan saadaanko totutettua, mietin jo muita vaihtoehtoja. Saa vinkata ja ehdottaa. Kommenttia laittakaa! Muutenkin kommentoikaa, kuvia, tekstiä, mitä vaan.

Ensi viikolla haluaisin sen koiraystävällisesti jotenkin rajata ettei koko kämpässä kulje, ihan oman itsensä turvallisuuden vuoksi. Myös kyllä taloturvallisuus mielessä. Tyson hammastelee ihan joka kulmaa, ovea, kahvaa, kynnystä. Mitä hyvänsä mikä ei ole tasaista. Varsinaista tuhoa ei vielä noilla vauvahampailla saa aikaiseksi, mutta hampaat vaihtuu ja leuat vahvistuu..

Kuva arvoitus: Montako koiraa kuvasta löytyy?

Terve isoveikka!


Isän luona tädin koiran ensitapaaminen.


Antaudun! Waldo phalene on vielä aika paljon Tysonia isompi.

Tätä kanto haukuttiin ensin kauempaa ja nyt on tappaminen jo käynnissä.

Tyson tapasi myös serkkuni ison seropin. Tyson ei ollut moksiskaan isosta mustasta koirasta. Laku vähän ihmetteli pientä. Molemmat vain haistelivat varovasti, mutta ei sen kummempaa tuttavuutta tehneet.  Kamerasta loppui virta niin ei kuvia. Sitten olikin jo lähdön aika. Paahtavan helteen vuoksi koirat piti saada lepäämään. Vaikka käytiin välillä metsän varjossa ja juotettiin koiria niin kuuma oli silti. Kotimatkalla Tyson vinkui kovemmin kuin mennessä, mutta ei montaa minuuttia kuitenkaan. Nyt on molemmat koirat nukkuneet reilun pari tuntia joka ollaan kotona oltu. Tysonin käytin kerran pissalla ja takasin kävi lepäämään. Kohta kun herää varmaan, on jo päiväruuan ja uusien leikkien aika.
Ihanaa päivää kaikille:M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti