sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Vesileikkejä kuralätäköissä

Tänään käytiin jo aamupäivällä pitempi lenkki kun oli luvattu sadetta. Eipä ole satanut, vieläkin ihana auringonpaiste. Pilvistä on kyllä ollut.
Tyson rakastaa vettä. Voipi olla osuutta asiaan, että pennuilla oli kasvattajan luona vettä altaassa jossa lutasivat kuumana kesänä. Tyson haluaisi jokaiseen ojaan ja lätäkköön mitä vastaan tulee. Se kun bongaa että jossain on vettä, se istuu paikalleen eikä liikahda pitkään aikaan vaikka kuinka houkuttelee. Katselee vaan veden suuntaan, että tuonne haluaisin. Usein se ihana vesi on joku musta lika monttu ja sitten istutaan pitkät tovit kun mamma on sitä mieltä, että ei tarvitse mennä lähemmäs.. Parina edellisenä päivänä ollaan käyty city lenkillä järven lähistöllä ja ollaan menty joka kerta rantaan, että Tyson on päässyt kastelemaan tassut ja sukeltamaan lumpeita tai keppejä veden alta. Tämän pikku "uinnin" jälkeen se aina menee ihan villiksi. Käy muristen Jerryn kimppuun ja puree ja hyppii innoissaan. Saa juoksu hepuli kohtauksen, mutta kun remmi kiristää, se käy taas Jerryn kimppuun.. Korvat ja järki häviää täysin. Siitä huolimatta olen käyttänyt uudestaankin, koska Tyson niin nauttii vedestä. Jerry kestää kuin mies. Sitä ei hetkauta pienintäkään vertaa pikkumiehen murinat ja turkissa roikkuminen.
Lenkillä myös Tyson saa välillä hepulikohtauksia, ja tekee tuota samaa roikkumista ja hillumista. Ei se jaksa oikein käyttäytyä pitkään niin kuin isot :) Ja se on ihan ok. Tosi nätisti osaa remmissä kulkea pitkätkin matkat, kunnes taas hepuli iskee.

Tuosta vedestä piti kertoa siis sitä, että tänään päätin päästää koirat metsälenkillä montulle kunnolla uimaan jos innostuvat. No, ei kumpikaan mennyt kunnolla uimaan, mutta molemmat kahlailivat ja touhusivat vedessä mahanalukset märiksi. Montun vesi on suht puhdasta. Pidin sitten onnellisia koiria vapaana metsätiellä kun lähdettiin montulta, ja Jerry löysi ihanan traktorinjälkeen muodostuneen mutalätäkön ja kävi maate sinne. Tyson tietysti teki saman perässä. Molemmat koirat sitten tassut ja mahanaluset mustina. No eipä siinä sitten mitään. Jatkettiin lenkkiä vapaana, ja mutkan jälkeen nähtiin naapuri metsässä. Mentiin koirien kanssa moikkaamaan ja eikö Tyson bongannut vielä likaojan siinä vieressä ja sinne vaan suoraan. Kun sain Tysonin ojasta pois ja aloin laittamaan sille remmiä kiinni, naapuri sanoi että nyt menee Jerry. Minä viisaana vastasin, että ei mene, ei ole mennyt ennenkään. No pitihän sen nyt käydä kun pentukin kerran kävi. Ai, että olin onnellinen siinä kohtaa..
Otin Jerrynkin kiinni ja jatkettiin matkaa kohti kotia. Tiellä tuli kaksi pyöräilijää vastaan, toinen sanoi että "Taisivat oikein toteuttaa itseään." Kun näki kuraiset koirat. Vastasin, että ainakin jotkut meistä on onnellisia... Soitin isännälle, että tulee pesemään Jerryn ulos letkulla.






 Itse pesin Tysonin kylppärissä. En ole aiemmin koko koiraa pessyt. Mahan alusta ja tassuja vedellä. Nyt kun pestiin koko eläin ja koiranshampoolla, Tyson vinkui melkoisen kovaa. Että siihen asti se vesi on kivaa kun se on maassa paikallaan, mutta kun se tulee suihkusta päälle niin ei sitten olekaan?? Pesun jälkeen kuivasin vaan pyyhkeellä ja päästin koiran rellestämään ympäri taloa ja kastelemaan koko lattiat. Olin meinaan sattuneesta syystä itsekin suihkun tarpeessa. Myöhemmin nostin Tysonin pöydälle ja kuivattiin föönillä ekaa kertaa. Alkuun piti taas vähän murista, mutta vain hetken. Ja sen jälkeen oli ihan ok ja antoi kuivata kunnolla.





Pikku rotta

"Päästä jo, en kestä enää, hepuli iskee!"

"Kostan sulle! Tästä saat, ja tästä!!"

"Käskettiin istumaan, mitä nyt?"


Tällasta tällä kertaa. Terkuin:Mirzu




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti