keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Olipa kerran...

Haluan kertoa teille sadun. Se menee näin:
Olipa kerran prinsessa. Hän asui perheensä ja eläintensä kanssa maalla vanhassa talossa. Oli lämmin ja kaunis kesä. Prinsessa oli onnellinen ja energinen. Aikaa piisasi yllin kyllin vaikka mihin.
 Eräänä päivänä prinsessa ajoi monta sataa kilometriä ja maksoi monta sataa oravannahkaa, jotta sai juuri sellaisen koiranpennun kuin halusi. Koiranpentu oli supersuloinen ja prinsessa lapsineen rakastui siihen saman tien. Prinsessa ajoi lastensa ja uuden koiranpentunsa kanssa takaisin kotiin monen sadan kilometrin matkan. Kotona prinssikin ihastui heti koiranpentuun ja kaikki oli hyvin. Siivoustyötä ja ulkoilua tuli paljon, mutta ei se haitannut, koska aikaa ja energiaa oli paljon. Prinsessa jaksoi luututa lattioita hymy huulillaan.

Sitten tuli syksy ja kaikki muuttui. Prinsessan piti mennä takaisin töihin. Yhtäkkiä ei ollutkaan enää aikaa ja vielä vähemmän energiaa. Prinsessa rakasti edelleen koiranpentuaan, mutta pentu kasvoi koko ajan isommaksi ja villimmäksi.
Kerran prinsessa oli niin väsynyt, ettei jaksanut leikkiä tarpeeksi koiranpennun kanssa. Pentu muuttui HIRVIÖKSI! Hirviö yritti syödä perheen kissat, lapset ja toisen koiran, ja kaiken muunkin mitä eteen sattui.
Hirviön hieman rauhoituttua prinsessa kysyi siltä: "Miksi sinulla on noin suuret korvat?"


"Siksi, että kuulisin paremmin kun namipussi rapisee." Sanoi hirviö. "Miksi sinulla on noin suuret silmät?" "Siksi, että näkisin sinut paremmin."

"Miksi sinulla on noin pitkä kuono?" "Siksi, että haistaisin kissankakat."
"Miksi sinulla on noin pitkä kieli?" "Siksi, että voin pussata sinua, kun olen syönyt kissankakkaa." "Miksi sinulla on noin suu.. eikun terävät hampaat?"



"Siksi, että voisin paremmin syödä:"

Sähköjohtoja

Pyykkikoria

Päiväpeittoa

Omaa peittoani

Tapettia

Sinun sormiasi

"Miksi sinä olet niin söpö?"

"Siksi, että antaisit minulle kaiken anteeksi."
Ja niin prinsessa antaakin, uudestaan ja uudestaan.














Tämä satu perustuu tositapahtumiin. Sadussa esiintyvät nimet on muutettu. Tämä ei ollut tarinan loppu, vaan alkusoittoa vasta. Kenties joskus kerron teille lisää.. (Kuvan koiranpentua/hirviötä ei satutettu kuvausten aikana, prinsessaakin sattui vain sormeen)

1 kommentti: