sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Hirveä Halloween kuvapläjäys

Muutaman kerran männä vuosina on pidetty lapsille Halloween bileitä meillä. Kakkonen ja kolmonen on myös pitäneet synttäreitään Halloween teemalla, joten kurpitsoita ja lepakoita ym asiaankuuluvaa rekvisiittaa on kertynyt jonkin verran. Tänä vuonna kumpikaan ei halunnut Halloween synttäreitä ja kun kyselin että pidetäänkö bileet. Ensin lapset sanoi joo, ja myöhemmin kakkonen sanoi, ettei aiokaan kutsua ketään. No siihen kolmonen sitten, että no ei sit pidetä ollenkaan. Ja minä luovuin raskain mielin bileistä, että tämäkin perinne jää kun lapset kasvaa. Olin ajatellut, että vielä ainakin tänä vuonna. Mutta..
Isäntä ja kolmonen valmistavat "sieluja". Isäntä valitteli päänsärkyä...:)
 No, maanantain iltahaleilla kolmonen sitten alkoi puhua että josko kuitenkin pidettäis Halloweenit. Lupasin miettiä asiaa. Tulostin ei pelitä kotona ja aikataulu taas ihan minuuttipeliä ettei tullut mieleenkään alkaa kutsuja askartelemaan tai edes käsin kirjoittamaan. Tiistaina sattui olemaan toimisto aikaa töissä sen verran, että kirjoitin hatusta kutsun ja printtasin yhtälailla sokkona jonkin verran. Ei ollut yhtään sovittu, ketä kutsutaan ja mikä meininki muutenkaan.


Illalla kun kotona pakkailtiin kutsuja reppuun, joku huomasi että kutsuttiin meille Halloweenin viettoon ja nyyttäri tyyliin pyydettiin jotakin naposteltavaa tuomaan. Eikä sitten nimeä tai osoitetta minne piti tulla ;) Ai, miten niin kiireessä ja suunnittelematta tehty?? Jotta minnehän ne vieraat olisi menneet, jollei lapset olisi käsin sitten jatkaneet kutsujen tekoa...

Eli keskiviikkona sitten kakkonen vei kutsuja kouluun joillekin ja unohti antaa sitten joillekin... Osa sai sitten kutsun vasta torstaina. Aika iso epäilys oli, että kuka ehtii tulla reilun vuorokauden varoajalla. Jotkut tiesivät heti sanoa, että ei pääse lauantaina kun on jo muuta. Osa ilmoitti kysyvänsä vanhemmilta. Perjantai iltaan mennessä oli 4 ilmoittanut tulevansa, ja minä murehdin että mitään ei viitsi (eikä ehdi) edes leipoa kun tulee niin vähän. Leikkejä/ohjelmaa pyörittelin yötä päivää mielessäni, että taas tulisi jotain uutta ja ylläriä myös omille Halloween konkareille. Sekin oli hankalaa kun yhtään ei tiennyt kuinka monta tulee. No lauantai päivällä vielä ilmoitteli jotkut tulostaan ja pari taisi soittaa ja kysyä kaveria, mutta sitten on kolmonen sanonut että meillä on bileet illalla 19. Minä olin lauantain aamuvuorossa ja muu perhe täällä sitten siivoili ja laitteli kaikkea valmiiksi. Jäin kolmeksi vartiksi ylitöihin ja tulin sitten umpiväsyneenä kotiin ja hetken huilin jälkeen aloin myös koristelu ym valmistelu puuhiin. Viimeisiä kynttilöitä sytyteltiin ykkösen kanssa ulkona kun ensimmäiset vieraat jo tulivat. Miten aina menee viime tinkaan?

Lapset leipoivat lauantaina hautakiviä perusmuro taikinasta. Nakki sormia väsättiin myös hetkeä ennen bileitä vielä. En huomannut ottaa lähempää kuvia domino hämähäkeistä. Muuta ei sitten tehtykään itse, loput oli kaupasta ja vierailijoitten tuomisia.
Domino hämpyillä on lakritsinauha jalat ja punaiset silmät.


 Vieraita tuli sitten 10, eli meitä oli yhteensä 15. Hyvät bileet saatiin ja kaikilla oli kivaa. Uskallan väittää, että jokainen kiljui/kirkui/säikähti meidän karmaisevalla metsä radalla, josta kerättiin kuolleiden metsän eläinten sieluja turvaan karmealta metsäörriltä. Isäntä oli camo-puvussa piilossa kuusen takana hirvikärpäs harso kasvojen edessä. Ykkönen sanoi, että sitä ei nähnyt vaikka taskulampulla osoitti suoraan kohti. Kun lapset tulivat viereen sieluja pelastamaan, se tietysti päästi hirveän karjaisun. Ensimmäisellä kerralla säikähdys oli oikeasti ihan kauhea! Kyllä se silti onnistui säikäyttelemään lapsia myöhemminkin hyökkäämällä milloin mistäkin varjosta karjuen kamalasti ;)
En saanut kunnon kuvia metsästä, mutta siellä siis oli pilkkopimeää.
Tuollaisia kynttilälyhtyjä vain oli valona muutamassa kohtaa ja rinkula joka
näkyy on se sielu joita kerättiin. Niitä roikkui oksissa ym 20.

Sisällä oli sitten wc-paperi zombien paketointi skaba. Ensimmäinen joukkue hävisi kun toinen joukkue sai hiottua strategiaansa kauemmin ja välttivät ensimmäisten mokia. Neljä tyyppiä paketoi kahta zombia toisiinsa kiinni. Tietysti wc-paperi katkeili ja piti väistellä muita pyörittelijöitä, ei ollenkaan niin helppoa kun miltä kuulostaa. Vielä halusivat jatkaa, niin annoin vielä 2 wc-rullaa tuhottavaksi. Eli 10 rullaa paperia meni hujauksessa. Sitten sanoinkin vieraille, että meidän pitää nyt käydä näillä vierailla wc:ssä, koska he tuhlasivat meidän kaikki wc-paperit. Onneksi olin kuitenkin varautunut leikkiin megasäkillä, niin älkää olko huolissaan. Kyllä meillä edelleenkin pyyhkii ihan hyvin ;)




Koska ne paperit oli jo rutussa ja sotkussa. Oli hyvä haudata niillä koko kasa noitia ja mitä niitä nyt olikaan:
Kuvassa ainoa vieras aikuinen kuka kutsuista huolimatta uskaltautui
bileisiin. (Ihana kollegani) Kolmonen huutelikin häntä
koko ajan leikkeihin mukaan :)


 
Koska hirviökoirat joutuivat riehakkaiden juhlijoiden alta putkaan, oli Tyson tosi suosiossa kun päästin vihdoin vapaaksi.

"Tassu"
 
Metsäpolun varrelta

Hautakumpu oli tehty hiekkalaatikolle. En ehtinyt yhtään kuvaa
ottaa valoisalla kun muut olivat rakentaneet sen työpäivän aikana
ja siivonneet pois tänään kun olin töissä.

Näihin karmaiseviin tunnelmiin:Mirzu
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti