perjantai 5. joulukuuta 2014

Pipareita ja koiralenkkejä


Moitinko viimeiksi kun Tyson vetää koko ajan remmissä? Seuraavana päivänä käytiin ihana lenkki ja ilman minkäänlaista vetämistä, ihmettelin mitä ihmettä valitin. Oli niin kiva kävellä poikien kanssa kahdestaan. Ensin remmilenkkiä parisen kilsaa ja sitten vapaana metsäteillä, kuvia sieltä:
"Nää lätäköt on kivoi" Jerry jo kauempana edellä.


"Hei, minne se veikka jo ehti?"

"Täällähän sä oot! Sainpas kiinni"



Tiistaina ehdittiin vaan pikapika lenkki ykkösen ja koirien kanssa, silloin talutin vain Tysonia kunnes päästettiin vapaaksi. Ja vetihän se, pitäisi päästä aina ensimmäisenä kulkemaan. Keskiviikoksi sovittiin taas kolmosen harrastuksen ajaksi kimppalenkki. Oli tuo mätsärin berni ja 2 bostonityttöä mukana. Tyson veti taas koko ajan, huokaus. Aina kun ehdin kiinnittää sen huomion itseeni, hetkeksi remmi löysäs, mutta kun piti pysyä muiden matkassa ja Jerrykin oli toisessa kädessä niin on tosi hankalaa jarrutella koko ajan. Tarkoitus kuitenkin saada liikuntaa ja haistelua koirille, eikä seisoskella paikallaan. No käytiin me jääkiekkokaukalossa juoksuttamassa noita vapaana ja siellä myös vähän koirakoulua :) Se ei siis ole vielä jäädytetty ja koirat oli hyvin tehneet tarpeensa ennen sinne menoa.
 Ensin päästettiin vaan 2 isoa vapaaksi, bernin omistaja jäi kaukaloon ja me mentiin pikkukoirien kanssa haistelemaan ulkopuolen puskia. Kunnes bernin mamma huusi jo hetken päästä että Jerry tulee kohta laidan yli mun perään, ei kiinnosta toinen koira kun mamma vaan. No, sitten menin kaukaloon ja päästin Tysonin myös isojen kanssa juoksemaan. Kohta uskalsi bostonien mamma päästää toisen omansa vielä vapaaksi ja siellä ne painatti 4 koiraa ja meillä oli hauskaa katsella. Välillä kutsuttiin omia haltuun ja tehtiin muutama koulutusliike ja taas ralli jatkui. Tyson jahtasi bostonia (joka haki sitä monta kertaa leikkiin ja oli itsekin mukana jahtausleikissä) kuin kotona Pepsiä. Haukkui kuin metsäkoira ajossa ja monta kiekkaa tuli tehtyä. Loppujen lopuksi isot vähän hämmentyi moisesta ja piti ottaa kiinni ettei ehtinyt tulla sanomista. Sitten jatkettiin remmilenkkiä ja taas ruoka ja lepo maittoi kun kotiin päästiin.

Eilen kävin yksin koirien kanssa citylenkillä. Sekin meni taas upeasti ilman vetämistä. Ja onneksi koska oli paikoittain tosi liukasta.. Nyt kun oma jalka on parempi, on tosi kiva taas lenkkeillä. Aiemmin kun rikoin puhelimen missä oli sport tracker ja tavoitteena 500km helmikuu-vuoden loppuun, oli lukemat jo reilusti yli 400. Nyt näyttää aika ikävälle kun vasta keskiviikkona sain ladattua uuden mittarin ja nyt onkin vasta 5km ja risat.. No tänään taas vähän lisää kilometriä mittariin. Vieläkin tällä jalalla 5km alkaa olla ehdoton maksimi, 3 km on oikein sopiva. Hitaasti ja varovasti mennään ettei lopu meno kokonaan. Eilisen iltalenkin jälkeen ruokin koirat ja alettiin tehdä sulanutta piparitaikinaa koko perheen voimin, Tyson alkoi yhtäkkiä haukkumaan varoitushaukkua olohuoneessa, vähän murisikin välillä. Syyksi paljastui:
"Akvaarion päälle ilmestynyt tonttu. Täytyy Tysonille kertoa joulusta, kun noita tonttuja alkaa näkymään joulun lähetessä enemmänkin. Eihän sitä voi tietää onko nuo vaarallisia kun ei ole koskaan nähnyt.." Ja pitäähän perhettäkin suojella, kun Jerrykään ei sanonut mitään.
Taloakin täällä rakennetaan. Ostin ensimmäistä kertaa ikinä valmistalon. Aina on tehty omilla kaavoilla milloin minkäkinlaista taloa ja Snoopyn koppia ym. Näin sitä vanhetessa laiskistuu ja oikoo joka mutkassa missä voi..
Lapset keksi koristella "joulukuusta". Kakkonen ja kolmonen luovina.

Kolmonen leipoo. Voi kun tuoksukin välittyisi kuvista.

Isäntä ja ykkönen talon rakennus puuhissa.


 
Piparin tuoksuisin terkuin:Mirzu

2 kommenttia: