torstai 11. joulukuuta 2014

Neuleita ja lumisotaa

Itsenäisyyspäivänä ehdittiin olla kotonakin ja lapset koristeli piparitalon:



Illalla kun katsoin linnan juhlia, tytöt kävi keskenään saunassa. Haastoin ne tekemään pepunkuvat hankeen, kun lunta oli vihdoin niin että juuri ja juuri oli valkoinen maa. Tytöt intoutuivat lumisotasille ja tekivät lumi(sora)enkelitkin maahan. Välillä kävivät saunassa lämmittelemässä ja taas viuhahti tyttöjä alusvaatteissaan pihalla. Kikatus ja kiljunta kuului sisälle asti ;)  Kolme kertaa menivät ulos peuhaamaan ja pelleilemään. Ah, ihanaa lapsuutta! Ei ehkä taajama alueella tällaista menoa näe, mutta meiltäpä ei näy naapureihin niin voi ihan rauhassa käydä viuhahtelemassa jos sille päälle sattuu. Isäntä ja poikakin intoutuivat omalla saunavuorollaan lumisotasille. Ja sitten ne ottivat lumessa istumiskisan, kumpi istuu pidempään. Poika voitti ja voi sitä riemukasta ilmettä!
Tylsä äiti vain katseli ikkunasta vuoron perään pihatapahtumia ja linnan kättelyjä. Sekin vähäinen lumi suli pois, nyt on taas yöllä tullut vähän valkoista. Mutta lämpöasteita ollut useamman päivän 3-4. Ei kovin talviselta tunnu. Kovasti lasten kanssa odotetaan että edes joulu olisi valkoinen.

Tänään olen viikkovapaalla ja odottelen että koirien aamuruoka vähän sulaa ja että tuuli tyyntyisi, sitten lähdetään päivälenkille. Eilen oli ensimmäinen päivä pitkään aikaan etten ehtinyt lenkille ollenkaan. Onneksi isäntä käytti koirat pienellä lenkillä ja vapaana juoksemassa. Työpäivän päälle lasten kuskailut ja kauppakierros ja harrastuksesta haku vei koko illan ja sitten jo iltapalat ja muut iltatohinat. Tänään iltapäivällä kun lapset tulee, syödään tortilloita ja tehdään joulukortteja. Kerran jo aloitettiin ja jokunen kortti on jo valmiina, mutta pitäisi saada nyt postituskuntoon kaikki ettei taas tule kiire. Lenkin jälkeen jatkan salaisia tonttutouhuja ja piilotan todistusaineiston ennen lasten kotiutumista.

Kolmonen on tilannut punaiset sukat joululahjaksi, eipä taida saada.
Kolmoselle on jo meinaan toinen pehmeä paketti tekeillä, armottoman kesken... Nyt se asuu tässä coctailpiirakka laatikossa kaikkine irtoraajoineen, odottamassa neulaa, täytevanua ja aikaa. Tänään taas kursin jonkun kohdan kokoon. Laatikko on helppo piilottaa ja siellä pysyy kaikki tallella, paitsi yhtä tassua en löydä mistään vaikka tehty on jo aikaa sitten??? Oletteko te nähneet missään sitä? Esittelen sitten joulun jälkeen paremmin tämän tyypin.
 
Edellisjouluna tein ykköselle sen toivoman virkatun kissan, nyt en löytänyt kuvattavaksi sitä. Viime jouluna tein kakkoselle Little Big Planet pelistä Sackboy hahmon. Se on melkoisen nuhjaantunut jo, mutta kiva vaan koska se on unileluna ollut ja yökyläilemässäkin maailmalla. Kertoopi sen ettei ollut ihan hölmö lahja :)


Muistatteko aiemmasta postauksesta Tysonin syömän sukan? Olisi tulleet sinulle Sari joulupaketissa, vaan tuli korjauksen jäljiltä niin ruma nyppy tuohon että jääpi omaan jalkaan. Ei onneksi erotu ihan noin paljon kun on venyneenä jalassa.






Entäs aikoja sitten aloitetut traktori sukat? Huokaus, hieman edistyneet, kuva kun on valmis niin sitten etenee telkkari neuleena nopeammin kun on ihan perussukka ilman kommervinkkejä. Ja nääkin pitäis olla ens viikon joulukahveilla valmiit että lähtee paketti tulevan omistajan matkaan. Jos vaan yhtä tekis niin valmistuishan ne.

  Ykkösen kadonneiden viiksilapasten tilalle on tätä vaille valmiit lapaset, resoriin jätin ranteen puolelle sileää neuletta johon kirjon nimikirjaimet (jotta löytyisi jos häviää nämäkin) ja jonkun kuvion teen näihinkin jahka kerkiän. Arvatkaapa löytyikö sitten eilen ne kadoksissa olleet lapaset.. Isännän autossa olivat olleet säilössä, missä lie penkin välissä. Isäntä etsi kadonnutta lompakkoaan ja löysi yhtä sun toista muuta. Lompakkokin löytyi onneksi myöhemmin töistä.


Tämä on ihan yhtä söpö kuin ennenkin.

Uskallankohan kehua "ääneen".... Tyson ei ole nyt vähään aikaan tuhonnut mitään muuta kuin sille tarkoituksella annettuja pahvirasioita. Ja kuten kuvista näkyy, iso mattokin haettiin joulusiivouksen yhteydessä. Koirien peitot oli niin riekaleina, että vaihdoin makuuhuoneeseenkin niiden tilalle 2 pienehköä mattoa. Vielä ainakin ovat saaneet olla rauhassa. Toivottavasti en joudu katumaan näitä kehujani... Pelkäsin että pissaa/repii mattoja.
Tyson on kyllä hyvin jo ollut sisäsiisti pidemmän aikaa. Ainut että edelleen klo 6 maissa aamulla se on niin tottunut käymään, että jos vkonloppuna/vapaana aamu venyy pidempään niin vahinko löytyy ulko-oven edestä.

Nyt on kasvattajan ohjeesta siirrytty kahteen ateriaan päivässä. Nämä aamu ja iltaruoka pidetään aikuisenakin, niinkuin Jerrylläkin on. Eilen ostin vielä pienen pussin penturuokaa. Riittänee siihen asti että aletaan aikuisten ruokaa syömään. Mutta nyt lähden tekemään koirille pilkotuista nakeista hajuradat ja sitten lenkille. Lenkin jälkeen tuon toisen koiran kuistille odottamaan kun toinen pääsee radalle ja päin vastoin. Sitten niihin joulupuuhiin kiireesti.

Enää 13 yötä jouluun:Mirzu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti