lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulun kuulumiset

Joulu meni ja vapaat myös. Kyllä tuntuu haikealta lähteä reilun tunnin päästä iltavuoroon. Onneksi isäntä saa jatkaa lasten kanssa loman viettoa viikonlopun yli. Jouluaatto oli taianomainen ja ihana! Omalla perheellä vietettiin aatto perinteisesti syöden, saunoen ja alkuillasta lahjoja availlen. Käytiin koko perheellä koiralenkillä tuossa lähellä missä voi pitää koiria irti. Siellä on "jättiläisen jalanjälki" eli metsäkoneen jälki joka on kuin iso jalkapohja. Siihen oli jäätynyt tasainen hyvä jää, jossa lapset sitten intoutuivat pelaamaan oikein ajan kanssa. Loppujen lopuksi kun oltiin oltu jo melkein tunti, oli mun pakko lähteä edeltä koirien kanssa lisäämään saunaan puita. Muut jäi vielä leikkimään jäälle.

Jääenkeli



Koiran remmillä oli hyvä vetää sisaruksia jäällä.

Jääcurlinkia ihmisillä ;)

Isäntä vetovuorossa. Mäkin yritin aluksi, mutta jalka ei tykännyt
juoksemisesta, tyydyin kuvaamiseen sitten ja koirien paimennukseen.



Kun lapset ja isäntä tuli kotiin, mä olin jo saanut katettua pöydän ja ruuat laitettua valmiiksi niin, että saunan jälkeen nostaa vaan pöytään. Kolmonen tuli keittiöön kysymään, olinko nähnyt joulupukkia. En ollut, mutta lahjoja oli kuusen alunen täynnään! Kumma kun koiratkaan ei haukkuneet. Ajateltiin, että koirat ei varmaan hauku joulupukkia, koska nekin saavat aina lahjoja.

Aiemmin oli puhetta, että kun lahjat ilmestyy kuusen alle, pitää varmaan laittaa Tyson makuuhuoneeseen, ettei se revi paketteja. No, kuinkas sitten kävikään. Tysonia ei kiinnostanut paketit vähääkään. Myöhemmin, kun oli aika avata paketit, koirat piti kutsua avaamaan omat pakettinsa. Kissat oli ainoat, ketä pyöri kuusen alla räpläämässä. Myöskin kuusi jännitti meitä ihmisiä etukäteen, että noinko Tyson nostaa koipea siihen ja kuinka monta koristetta syödään ja rikotaan. Ja kaatuuko koko kuusi. No, ei mitään edellä mainituista! Tietysti, ehtiihän se vielä, tuollahan se kuusi edelleen olkkarissa on. Joskus aiemmassa postauksessa kun varovasti kirjoitin, ettei se enää tuhoa kotona juttuja, niin ei ole tosiaan enää mitään syönyt. Yhden pyyhekumin on syönyt, jonka kissa tiputti pöydältä alas. Niillä on Sirun kanssa joku salainen yhteistyö sopimus. Siru tiputtaa kaikkea kivaa lattialle, ja Tyson hakee sitä mukaa ja maistelee jos ei ihminen ehdi pelastaa.

Alaoksat jätettiin eläinten takia tarkoituksella tyhjiksi. Myöhemmin on kuuseen ilmestynyt lisää koristeita.
Tänne se rauhaan  meni omaa pakettiaan avaamaan. Koirien lahjoista oli suurin osa laitettava piiloon, koska kaikki oli syötävää mitä paketeista löytyi. Mutta ovatpa saaneet extra luita nyt joka päivä, ja vielä jatkuu herkuttelu koirillakin.
Eilen kävin lasten ja Tysonin kanssa kylässä. Pienten lastenkin kanssa Tyson oli superkiltisti. Sanoin kyllä kun puoltoista vuotias taapero lähti leivänkannikkaa syöden keittiöstä pois, että Tyson varmaan varastaa leivän ja näin kävi. Mutta nätisti sai ongittua leivän tytön käsistä, eikä napannut hampailla. Tyttö jäi hämmästyneenä katsomaan ja mä otin leivän sitten Tysonilta pois. Sain myös olla ylpeä Tysonista kun talon emäntä laitteli glögiä ym ja sanoi että koira vois mennä pois jaloista, se meni kotona käytössä olevalla "mene pois" käskyllä pois sielläkin keittiöstä. Kummallista miten koirat tajuaa kynnyksen olevan raja. Näköjään siis muualla myös kuin kotona. Superhienoa. Nyt ehdin vielä pienen ulkoilun heittää koirien kanssa ennen kuin työt kutsuu.
Mä olin muuten ollut niin kiltti, että sain uuden läppärin joululahjaksi, kyllä on nopea ja hieno. Saas nähdä onnistunko nyt vielä kuvat lisäämään tähän. Onnistui! Nyt nautitaan vuoden viimeisistä päivistä ja herkutellaan vielä surutta, aloitetaan sitten taas vähän parempi elämä vuoden vaihteessa. Luntakin on tullut nyt kunnolla. Ihanaa viikonloppua kaikille! T:Mirzu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti