sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Eka match show

Sunnuntai. Pilkko pimeä ilta. Kohta sytytän ensimmäisen adventti kynttilän ja muutaman muun valoa ja tunnelmaa tuomaan. Isäntä lähti koirien kanssa lenkille kun mua laiskottaa. Oltiin Tysonin kanssa ekassa match show:ssa tänään ja kaks puol tuntia siellä riitti mulle koko päivän aktiviteetiksi. Loppu iltapäivän oon roikkunut tietokoneella ja kohta siirrän takamukseni ja neulomukset telkkarin ääreen. Eikö kuulostakin ihanalle?



Tästä me vielä siis päästiin jatkoon.

Huomaa ravuri asento ;) Etujalka ylhäällä ja namin varassa roikutaan. Täältä monien koirien joukosta, ei enää erotuttu eduksemme. Otan pääsyyn itselleni, Tyson oli tietysti kaunis ja ihana.

Takajalat ylikoukussa ja levällään kuten ylemmässä "seisonta" kuvassa. Mutta koira jotakuinkin paikallaan.
 
Mätsäriin lähdettiin täysin kylmiltään, yhtään ei ole harjoiteltu Tysonin kanssa. Ja sen kyllä todella huomasi. Lähiaikoina Tyson on jostain syystä alkanut vetämään ihan tolkuttomasti hihnassa. Ennen se kulki nätisti lenkillä remmi suht löysänä alun intoilun jälkeen. Sittemmin vetokoira on ilmaantunut poikkeavassa tilanteessa kuten jos lenkillä on ollut useampi koira/ihminen. Nyt tuntuu että se vetää koko ajan kun on hihna kaulassa. Mikä on mega ärsyttävää mun mielestä. Sitten kun alkaa ärsyttää, on ihan turha yrittää kouluttaa, ja ongelma sen kuin kasvaa ja jatkuu vaan. Huokaus. No, huomenna taas ennen iltavuoroa rauhallista aikaa koirille ja koulutukselle. Koitetaan taas treenata tätä sitten.
Mätsärissä Tyson veti hihna pinkeenä koko reilun pari tuntia.

 Siitä se on kiva, että ei tarvitse varoa jos joku haluaa tulla tutustumaan. Koira tai ihminen. Tyson on ihan yhtä ystävällinen kaikille. Myös uroksia haistellaan kivasti, vaikka tuohan vasta täytti puoli vuotta. Mutta toivon että hyvät kokemukset nyt pentuna, auttaa myös aikuisuudessa muiden kanssa törmätessä. Jerry mörisi muille uroksille ja miehille jo tuon ikäisenä. Tyson on paljon itsevarmempi tapaus ja tässäkin sen huomaa. Ei sen tarvitse turhia rähistä.

Mätsärissä kisattiin pentukehässä. Eka koitos voitettiin ja päästiin punasella nauhalla jatkoon. Punasten kehässä oli 13 pentua ja siitä kun 4 valittiin palkintosijoille, me ei päästy jatkoon. Tyson veti hihnassa.... ja kun piti seistä, se tarjosi koko ajan istumista. Asettelemaan en alkanut ollenkaan, mutta sain sen suht paikallaan aina hetken seisomaan kun syötin sille namia sormien välistä koko ajan. Tyson oli ihan yli innokas, mutta kuten paikalla ollut ystävä sanoi, paljon parempi niin, kuin että olisi häntä koipien välissä luimuillut ja pelännyt kaikkea. Tästä on vielä mahdollisuus opettelemalla päästä yli. Nyt täytyisi vaan itse jaksaa/ehtiä tehdä töitä tuon innokkaan kakaran kanssa. Kolmonen tuli sanomaan, että nyt on äidin ruutuaika jo ohi :)
Ihanaa ensimmäistä adventtia kaikille, huomenna voidaan avata jo kalenterien ensimmäinen luukku.
Mirzu

PS: Meillä kolmonen myönsi, että on syönyt jo ainakin 3 suklaakalenterin suklaata ja legokalenterin se on purkanut niin, että otti luukkulaatikon pahveista irti ja on siis nähnyt jo mitä sieltä löytyy.. Se siitä yllätyksestä ja odotuksen tuomasta ilosta...

Sirpa leikkii omalla hännällään oviaukon päällä.
 Mitä teillä säilytetään sohvapöydän välissä? Meillä siellä pidetään kissoja ja koiria..


Oli mätsärissä tuttujakin, tässä Tyson bongasi yhden lempparityttökaverinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti