perjantai 10. heinäkuuta 2015

Synttärinviettoa ja kuolemantapaus

Onpas taas aika vierähtänyt. Olen saanut mieheni takaisin leiriltä :) Niillä oli siellä ollut tosi kivaa. Kakkonen oli laittanut palautelappuun, että yksi vika leirillä oli: se oli liian lyhyt :) Mä olen ihan samaa mieltä kesälomasta. Tänään menen iltavuoroon töihin ja lomailu loppu. Mut koitan taas muistaa olla kiitollinen siitä, että on työpaikka minne mennä! Onhan se hieno juttu, eipä tätä lomailuakaan arvostaisi niin paljon ja nauttisi vapaasta, jos aina vaan kotona joutuisi olemaan. Sitä paitsi työkavereita on kiva nähdä muutaman viikon jälkeen, vaikka osaa olen nähnyt lomallakin. Myös asiakkaita on kiva päästä katsomaan. Perustyöstä kuitenkin tykkään vaikka kiirettä ym ikävää välillä onkin, mutta niin kai joka työssä nykyään.

Olisi jäänyt eilinenkin shoppailu reissu väliin ilman palkkaa... Vietiin isännän kanssa teini Itäkeskukseen. Isäntä lähti kuskiksi, löysi se sentään yhdet kengät itselleen noin viiden tunnin aikana.. Mä löysin muutaman vaatteen itselleni ja teini vielä enemmän. Isäntä jaksoi hengata meidän kanssa ensimmäisessä kaupassa hetken, lähti katsomaan mitä lähistöllä on ja yllättyi kun näki meidät paljon myöhemmin saman liikkeen kassalla. Kysyi paljonko meni, vastaukseksi riitti: että et ehkä halua tietää ;) Sanoin, että ehkä isännän kannattaa kierrellä itsekseen missä haluaa, ja istua pitkän kaavan mukaan jossain kahvilla koska meillä kestää kuitenkin. Näin tehtiin, käytiin me yhdessä syömässä välillä, että jaksettiin taas shoppailla. Kakkonen ja kolmonen ei halunneet mukaan, koska niiden mielestä jo Prismassa kestää liian kauan. Poika pitää välillä pakottaa kenkä tms ostoksille mukaan, kolmonen välillä lähtee itsekin uusia vaatteita ostamaan, mutta yleensä kyllästyy aika nopeasti. Eikä sitten lähde uudestaan pariin kuukauteen. Eiköhän senkin kanssa parin vuoden päästä saa kaupoissa laukata.

Åsa-mammalla on leikattu kesäturkki. Kultainen noutajakin
näyttää aika snautserilta ilman karvaa.


Peppi ja Tyson

Meillä oli viime viikonloppuna Jerryn emä ja siskopuoli (ja niiden ihmisomistajat ) kylässä. Ensimmäinen yö, ettei Tyson nukkunut mun lähellä. Peppi-tyttö oli niin ihana, että Tyson unohti kaiken muun täysin. Tyson ihastui Peppiin jo aiemmin kun kävivät täällä, nyt se jaksoi roikkua koko ajan perässä melkein vuorokauden. Ikävä että oli juuri silloin vielä sekä sisällä että ulkona 27 tai enemmän asteita koko ajan. Oli aika rankkaa koirille! Mutta, ne selvisi sentään hengissä.
Yksi kuolemantapauskin meillä koitti. Toinen rottavaari Werneri oli kuollut yön aikana. Vanhuksia ovat molemmat, ja olen vähän odotellutkin tätä. Päivällä juoksutettiin rottia vapaana ja kaikki oli ihan hyvin, mitään ennakko merkkejä ei ollut nähtävissä. Saa nähdä, kauanko Rambo vielä jaksaa. Sitten ei tule enää rottia, ainakaan muutamaan vuoteen.
Åsalla on asiaa. Tysonia kiinnostaa vaan Peppi..

Ja aina vaan Peppi.

Käytiin helteellä vähän ajelulla Jerryn kasvattajan luona. Otettiin Tyson mukaan pitämään vapaata Pepin ahdistelusta ja "nauttimaan" ilmastoidusta autosta. Kasvattajalla on Gordonin setteri vauva, jota käytiin katsomassa. Ja mä luulin että ihastuvat Tysoniin ikihyviksi. Mutta Tyson olikin ihan tollo ja murisi pennulle ja oli ihan kärtty ja typerä. Hohhoijaa.
Jerry on niin pentuvarma kun voi olla, Tyson näköjään ei. Kun tuttavapiiriin on otettu koiranpentuja, olen monta kertaa vienyt Jerryn "näytille" että pentu on saanut turvallisen ja mukavan kokemuksen aikuisesta isosta koirasta. Jerryn voi viedä minkä vaan pennun tai aikuisen nartun lähelle ilman ongelmaa. Urokset on ainoat, joita vältellään. Tyson on mätsäreissä ja koirakentällä jurritellut muillekin :( Pienenähän taisin kehua, kun sen pystyi päästämään kenen vaan lähelle, mutta ei sitten vissiin enää kannata.

Tytöt koristeli mansikkakakun

Kanapiirakkaa

Kahden suklaan piirakkaa

Keitin synttärikahveet ystäville kun miehet palasi leiriltä ja oli ohjelmavapaa päivä. En täyttänyt pyöreitä tai muutenkaan merkittäviä vuosia, mutta olen ainut meidän perheestä kellä on synttärit kesällä. Se on loistava syy kutsua vieraita ja leipoa mansikkakakku. Ja ehtipä taas nähdä ihmisiä rauhassa, kun kaikki palaa töihin ja kouluun ja on harrastukset ym ei juuri ehdi ketään nähdä.
Nyt on osa porukasta heräillyt kotona ja voin lakata hissuttelemasta, eli lähden vihdoin muihin toimiin, että ehdin ennen töitä kotonakin jotain tehdä, huokaus. Ihanaa lomaa teille, jotka lomailette tai vasta on loma edessä:Mirzu

1 kommentti:

  1. Huh..mä jo säikähdin et kuka kuollu :( Sä oot kyl aika ahkera leipija ja hattua nostan Mikall et jakso olla teiän kaa Itiksessä :)

    VastaaPoista