tiistai 2. kesäkuuta 2015

Pompin pompin, kuralätäköissä

Tänään kävin poikien kanssa pitkästä aikaa lenkillä, jossa pystyin pitämään niitä vapaana. Ajattelin, että lätäköt olisi jo kuivunut. Olihan niistä suurin osa, mutta ei pojista ollut yhtään vaikeaa löytää silti kivoja rypemäpaikkoja...



Lenkkeilty ollaan ja viime viikon koirakoulussa oli hyvä meininki, vaikka tahatonta taukoa oli tullut monta viikkoa. Tyson rauhottui yllättävän nopeasti ja jaksoi tehdä mitä pyydettiin hienosti. Tänään treenailtiin lenkillä ja pihalla taas seuraamista, sivulle tuloa, maahan menoa seisomasta ja istumasta, paikalla oloa istuen ja maaten.

Tysonin turkin loistavasta puhtaana pysymis ominaisuudesta johtuen, olen pessyt sen shamppoolla vain kerran, yleensä vain pyyhin tassut ja mahan alusen pyyhkeeseen. Tämän sitten huomasikin tänään suihkussa. Tyson lauloi koko kastelun ajan, yritti purra suihkua kun tuli lähemmäs naamaa. Välillä haukkui ja sain pitää aluksi ihan kunnolla kiinni, ettei päässyt karkuun. Shamppoon laittaminen oli ihan jees, kuten yleensä koirista. Sehän on kivaa hierontaa ja paijailua. Sitten kun huuhdeltiin niin alkoi sellainen volina, että jos kerrostalossa asuttaisiin, olisi naapurit luultavasti soittaneet poliisit.. Isäntä sanoi, että Jerry oli kuunnellut todella huolissaan Tysonin laulua. Isäntä auttoi ja pesi Jerryn ensin ja kun se ei ravistellut kylppärissä, vei sen ulos ravistamaan. Sillä aikaa aloitin Tysonin pesun, ja ulos asti oli siis kuulunut möly ja kovaa.

Pesun jälkeen piti tietysti juosta ympäri taloa ja kastella mahdollisimman paljon joka paikkaa.. Ja piti rähistä Jerrylle ihan hirveästi.



Lapsilla kesäloma alkanut, kaikilla kolmella tosi hyvät todistukset :) Ja pakko kehua täälläkin, että ykkönen sai stipendin luokan parhaana oppilaana. Jotta, kyllä kannatti työ jota koulun eteen on tehnyt. Koirista on tietysti kivaa, kun ei tarvitse olla yksin niin paljon. Kakkonen on käynyt jo kolme kertaa järvessä uimassa. Kolmonen kävi tänään ekan kerran. Vesi 18 asteista. Pitää lämmetä vielä paljon ennen kuin minä uskallan ajatellakaan pulahtamista.
Sirpa rakastaa kukkia. Jos se ei syö niitä, niin ainakin puskee
maljakkoa. Ja lopputulos tietenkin on, että maljakot on jossaan vaiheessa
aina nurin, ja vedet kastelee jotakin tärkeää. Tai kuten kuvasta näkyy, kaikkea paperia ym rojua mitä
pöydälle on taas jäänyt...

Nurmikko kasvaa silmissä, sireenit ja kielot kukkii jo. Keräsin tänään lenkillä vähän kieloja kotiin tuoksumaan, ihania! Kyllä kesä vaan on ihanaa aikaa. Muutamana päivänä on ollut jo liian kuuma lähteä lenkille. Vielä onneksi iltasella viileämpää. Kolme päivää enää töitä ja sitten alkaa vapaat ja loma, alkaa taakka harteilla kevetä jo :) Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa: Mirzu

2 kommenttia: