keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Ihana Tyson 8kk tänään

Painoa tasan 8kg, säkä 38 cm. Ihana kaunis poika. Yläfemma sille :)

Eilen koirien ja isännän kanssa tehtiin reilu 6km lenkki, puolet suunnilleen taas metsässä vapaana. Jerry tosin piti ottaa kiinni joksikin aikaa kun ei yhtään kuunnellut ja aina vaan kauemmaksi vaelsi. Sitten kun päästettiin taas irti, malttoi pysytellä paremmin kuulolla. Leikittiin piilosta koirien kanssa, jos minä häviän puun/kiven tms taakse, ei tarvitse edes kutsua tai kauan odottaa, Tyson pitää kyllä koko ajan silmällä missä olen. Itse asiassa oli vaikea mennä piiloon kun Tyson on niin lähellä. Isännän hävittyä Jerry lähti etsimään, Tyson vähän mietti että onko tuolla niin väliä eikä meinannut jättää minua, mutta meni sitten Jerryn perässä kuitenkin. Ja äkkiä mulle kertomaan kun löytyi :) Isäntä heitteli lumipalloja koirille ja ihmeteltiin jäljistä kuinka mielettömän pitkän hypyn Tyson tekee pellolla pallon perään juostessaan. Kunto on pojilla kohdillaan, eivät ihan heti hyydy! Eilen oli isäntä sairaslomalla kolmosen flunssan vuoksi, oli kokeillut pitää koiria vapaana pihalla ja kehui, että vihdoin Tyson totteli ja tuli nätisti kun hän kutsui. Hyvä homma!
Yritin yksin ottaa tänään seisotuskuvaa, mutta eihän tästä tule mitään.



Varsinkaan kun aina tulee näitä kavereita ihmettelemään, että mitäs täällä taas tapahtuu :)
Tyson on alkanut nirsoilemaan ruuan kanssa. Aiemmin oli lyhyt kausi samaa pelleilyä, meni parissa kolmessa päivässä ohi kun tajusi, että jos ei syö kun tarjotaan, ruoka otetaan pois eikä saa kun seuraavana ruoka-aikana ja samaa ruokaa. Joku aika sitten se jätti aamuruuan lähes joka kerta syömättä. Silloin vaihdoin jo papana merkkiä, mutta edelleen se välillä jättää ruuan syömättä. Illalla kyllä maistuu jo kun ei parempaakaan saa. Jos se syö ruokansa hyvin, saa aina päivisin dentastixiä tms herkkuluuta. Jos ei aamuruoka maistu, ei saa luita ennen kuin on illalla syönyt, ettei ala elämään pelkillä herkkuluilla ym. Koulutusnameja se saa edelleen lenkillä ja kouluttaessa joka päivä, muuten ei mitään ylimääräistä jos ei ruoka kelpaa. Kova kuri meillä..





Ajattelin kun Tyson haettiin, että siitä tulee sohvakoira. Ei oikein ole tullut. Ihmetellään että eikö noi opi hyppäämään sohvalle vai onko Tyson poikkeus? Vai eikö se vaan halua sinne tarpeeksi? Agility esteiden ja metsässä kaatuneiden runkojen ym yli hyppää innoissaan itse ja käskystä. Valitettavasti pomppii ja hyppii vieraita vasten ja omistakin ihmisistä varsinkin ykköstä vasten. Eli ei noissa pomppukoivissa vikaa tunnu olevan. Se laiskasti nostaa etujalat sohvaa vasten ja odottaa että joku nostaa peffasta ylös. Ei yritä itse hypätä vaikka kuinka yllyttää. Sohvalla se on sylissä vähän aikaa ja menee pois kohta. Mieluiten se makaa jonkun jaloissa:
Kuten tässäkin. Tässä taas loppukevennykseksi vähän takapuolia ;)
 
 Aurinkoisin terveisin:Mirzu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti