tiistai 22. heinäkuuta 2014

Viikon menu

Ihana lämmin ilma jatkuu vaan. Auringossa 36,9, sisälläkin 25,3. Ei paljon tee mieli uuniruokia tehdä. Tein taas viikon ruoka- ja kauppalistan. Hankalaa, kun lapset ei oikein keitoista välitä ja kastikkeita on väsätty kyllästymiseen asti. Grilliruoka kävi tökkimään jo aiemmin, mutta nyt koitetaan taas parina iltana kuinka kelpaa.
 Loman toinen viikko alkoi eilen, olen leiponutkin vaan yhden kerran vaikka aikaa olisi nyt ollut. Mattoja olen pessyt pihalla painepesurilla viime viikolla, siihenkin tuntuu olevan turhan kuumaa. Mutta täytyy nyt sisulla koittaa urakkaa jatkaa. Elukoita kun on tällainen lauma, pestäviä mattoja on kertynyt...
Tänään meinasin ottaa myös projektiksi koiran pesun, huh. Jospa ensin käytetään se teinin kanssa pikkulenkillä ja uimassa ja sitten shampoopesu kotona. Kultainen noutaja on taas lähinnä likainen noutaja, Jerry rakastaa rypeä joka lätäkössä (niin kuin noutajan kuuluukin) ja sen jälkeen heittelee kuperkeikkoja hiekassa. Voitte vaan kuvitella minkä näköinen (ja hajuinen) se sitten on. Myös puutarhassa pensaiden juurten tonkiminen kuuluu Jerryn harrastuksiin.
 Helle vaikuttaa myös koiran hoitoon. Viime lenkistä on useampi päivä, iltamyöhään voi vasta lähteä tai aamu aikaseen, eilen olisi illalla ollut kohtuu hyvä lenkki ilma, mutta touhuiltiin muuta. Jerry kestää kuumaa tosi huonosti, kaikki muut kelit käy. Nyt siis on lähinnä käyty vaan pikkulenkillä ja pihassa. Uittaa tota voisi muuten, mutta tekee hotspotteja tosi herkästi. Katotaan tuleeko taas kun uitan ja pesen sen. Mutta kyllä tuo haisuli pestävä on.

Lähipäivien suunnitelmiin kuuluu myös siivota kaikki tavarat ja tilpehöörit alle metrin korkeudelta kokonaan pois. Minneköhän laitan sohvapöydän välistä neulekorin ja käsityölehdet?  Johtohässäkät myös mietityttää, miten ne saan turvattua tulevilta teräviltä pikkunaskaleilta?? Uusi tulokas on niin pieni, että se taitaa päästä pienestäkin välistä livahtamaan pöytien ja sohvien taakse, missä johtohässäkät piilossa. Pitäisi koteloida johdot kunnolla, huokaus.
Myös rappuset mietityttää. Noinko pieni palleroinen koittaa kivuta lasten kanssa yläkertaan ja satuttaako rappusissa itsensä? Saattaa olla, että pitää vauvaportti hommata vielä. Tai rakentaa joku väliaikaratkaisu, kunnes pieni vähän kasvaa. Mietittävää ja järjestelyjä piisaa, mutta ihanaa kutkuttavaa odotusta on enää jäljellä 8 päivää!

Mitä teillä syödään helteillä?

Kesähelle terkuin:Mirzu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti