perjantai 25. heinäkuuta 2014

Sandya muistellen ja tulokasta odotellen

Keskiviikkona käytiin iltalenkillä ykkösen ja Jerryn kanssa. En päästänyt Jerryä vapaaksi, koska koitan nyt varjella vielä vaivalla pestyä turkkia.
 Jänis loikki hiekkatiellä muutaman kymmenen metrin päässä. Jerry ei tiennyt siitä mitään... Mutkan taakse jänkky hävisi, ja mutkan kohdalle tultua bongattiin se edelleen tiellä. Pitkän aikaa pomppi suoralla tiellä, ennen kuin Jerry näki sen. Ihmeteltiin että eikö se haista tuoretta jälkeä?!! Jänkky hävisi seuraavan mutkan taakse ja sitten vasta Jerry otti nenän käyttöön. Varmaan 7 metriä jaksoi haju kiinnostaa ja sitten taas unohti. Me ihmiset saatiin vielä lyhyt näköhavainto jänkystä, mutta Jerry touhuili jo ihan muita. Että sellanen metsästys koira. Eihän toi jäniskoira ole, mutta linnustamassa käy isännän kanssa ja on sille vähän noita maassa kulkevien jälkiäkin koitettu näyttää. Ens kuussa alkaa jo linnustus, niin kyllä sit alkaa taas hajut kiinnostaa kun tajuaa, että työaika alkaa.

Tänä kesänä jäi auton alle meidän 11-vuotias seropi narttu Sandy.


Lepää rauhassa kaunis kettu


Sandyn ohella näkyy hyvin, mitä pitäisi siivota pennun vuoksi pois, kuva on muutaman vuoden takaa. Näkymä aina yhtä sotkuinen..

 Tässä Sandy ja Siru tapaavat ensi kertaa uuden tulokkaan Pepsin. Tuostakin jo reilu vuosi aikaa.

 Muun perheen lisäksi myös Jerry suri ja masentui alkuun. Nyt alkaa olla Jerry sopeutunut ainoan koiran elämään. Sandyn yhtäkkinen poistuminen joudutti uuden pennun ottoa, joka siis haetaan jo ensi viikolla. Nyt ei enää malttaisi odottaa, mutta edelleen on johdot suojaamatta ja pöydän välit ym täynnä tavaraa.
www.noblewhite.fi tuolta on nyt varattu uusi tulokas. Sehän on tullessaan pienempi kuin meidän kissat. Jerryn kanssa uskoisin, että kaikki menee muuten hyvin paitsi tassuja pitää varoa. Jerry on syntynyt kennelissä www.guldgårdens.com   jossa on myös kissoja koirien kavereina. Jerry on siis oppinut jo pikkupojasta lähtien kissojen kieltä, ja siihenhän kuuluu huitoa tassulla. Jerryn tassu saa vaan enemmän vahinkoa aikaseksi kuin kissan pieni läpsäys..
Tietysti ruokailu ym tilanteet pitää alkuun hoitaa erikseen ja koko ero on niin suuri ensin, että muutenkin oltava varovainen. Mutta siis luottavaisin mielin.
Isäntä vitsailee että Siru syö tulokkaan ensi näkemältä. Se voikin olla röyhkein vastaanottaja. Mutta tuskin kovin vaarallinen sekään.

Meidän laumassa on yleensä jollakin lailla aina tulleet kaikki toimeen. Olen kauhuissani kun lapset juoksuttavat rottia samalla kun kissat ovat samassa huoneessa, ja pitävät niitä nenät vastakkain. Ovat lievästi kiinnostuneita toisistaan, toistaiseksi ei vaaratilanteita ole ollut.
Jerryä jostain syystä on aina kissat rakastaneet. Pepsi pesee Jerryä joka päivä. Välillä ottaa tassuilla päästä kiinni ja nuolee oikein antaumuksella (ja vähän myös puree) ja Jerry pysyy paikoillaan ja ottaa hoidon vastaan. Kulmakarvat vaan kohoilee ja vilkuilee meitä, että onkohan tuo kissa hyvällä aikeella vai pureeko se taas kohta. Jos Jerry on ruokakupilla tai syö luuta, se on ainoa tilanne jolloin kissat ei saa mennä lähelle. Muuten ne saavat hyppiä nenille (kirjaimellisesti) ja leikkiä hännällä ja nukkua vieressä tai mitä vaan.
Hei. Nyt taas auringosta nauttimaan. Ulkona paisteessa 39.4, sisällä 26,1 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti