maanantai 14. syyskuuta 2015

Luontobongausta: Ketun pesä ja käärme

Meillä asustelee tässä vajaan kilometrin päässä kettu. Reilu kuukausi sitten se tepasteli meidän pihanurmikolla aamu kahdeksan maissa, isäntä huuteli katsomaan. Tietä ylittämässä on nähty useamman kerran lähistöllä ja meidän riistakameraankin se on tallentunut.
Joku päivä elokuussa kun saatoin koirien kanssa lapsia bussipysäkille, Tyson bongasi ketun kolon. Nyt en ole ainakaan pariin viikkoon nähnyt/kuullut havaintoja ketusta, mutta kololla on ainakin käynyt joku kun on tuoreita jälkiä.
"Huhuu, ooksä kotona?"


Tänäänkin aamulla käytiin taas haistelemassa koloa kun saatettiin lapsia. Jerryä kolo ei jostain syystä kiinnosta juuri ollenkaan? Vaikka on sekin sen huomannut kun on ihmetellyt mitä Tyson tutkii. Tyson menee aina jo suoraan kololle kun lähestytään paikkaa.

Oltiin lauantaina koko perheen voimin Verssön virkistysalueella järjestetyssä metsäpäivässä. Tyson pyöriskeli heti alkuun mustikkapensaissa, halusi varmaan kaunistautua kun kuuli muiden koirien haukkuvan..
"Sopiiks tää liila mulle?"



Lapsilla oli kivaa, aikuisilla ja koiralla myös. Kiva kun järjestetään ulkoilu tapahtumia. Makkaraa paistettiin siellä päiväruuaksi. Kakkonen meinasi astua rantakäärmeen päälle kun haki lentopalloa kentän reunalta. Isäntä ehti myös näkemään kärmeksen ennen kuin se luikerteli piiloon, eikä enää nähty vaikka koitettiin etsiä. Minä ja teini oltiin Tysonin kanssa kävelyllä pidemmällä ja ihailtiin vaan käärmeen jättämiä jälkiä hiekkaan.
Kakkonen ja kolmonen vuoren valloittajina.


Isäntä, kakkonen ja kolmonen Mäkin pelasin vähän aikaa.

Tein ennen töihin lähtöä lihapulla taikinan valmiiksi, jonka lapset sitten pyöritteli pulliksi ja isäntä paistoi illemmalla. Teini oli tehnyt illalla myös kanataco petiä niin lihapullat jäi sitten sunnuntaille. Haave lista on ollut suuri menestys :)


Lapset on kovasti intoutuneet tekemään hommia. Kolmonen varsinkin varaa hommia valmiiksi, että saa merkata ylös. Minäkin olen tarkoituksella jättänyt hommia tekemättä vaikka olen ollut iltavuoroissa ja normaalisti hoitaisin päivällä kaiken mahdollisen mitä ehdin ennen töihin menoa. Eilen töistä tullessa oli esim. puhdas pyykkikoreista viikattu ja viety omiin kaappeihin useampi koneellinen vaatteita. Tänäänkin taidan jättää vaan tuohon koreihin puhtaat odottamaan jatkokäsittelyä :) Kunhan ruuan teen, että nälkäiset koulusta saapujat saavat syödäkseen ja sitten taidan lähteä koirien kanssa nauttimaan ihanasta aurinkoisesta ilmasta. Ei näitä kauaa varmasti kestä. Aamuisin on jo ihana raikas syksyn tuoksu ja kirpeys.
Muistakaa nauttia tekin, ennen syksyn sateita: Mirzu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti