keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Flunssaa ja kotitöiden jakamista

Kaikki muut paitsi isäntä ollaan podettu nyt flunssaa. Kakkonen on ollu sen verran tolpillaan, että ei ole tarvinnut koulusta olla pois. Kolmonen oli viime perjantain kotona ja eilen haettiin korvakäytävän tulehdukseen tipat. Ykkönen makaa vieläkin sohvalla kipeänä, alkuviikon ollut poissa koulusta. Jos ei tänään enää lämpö nouse niin yrittää huomenna mennä kouluun. Mäkin jouduin olemaan pari päivää töistä pois. Ihme vastustus kyky isännällä kun sillä ei mitään. (kop kop..)
3:n hengen sohva

Viime viikolla alkoi kuntonyrkkeily kesätauon jälkeen ja käytiin kokeilemassa ykkösen kanssa, kestääkö mun kantapää. No kesti ainakin kertakäynnin. Selkeästi oli oikea pohje kipeämpi, huomasi kyllä jälkikäteen että olin varonut kantapäätä. Nyt piti maanantaina mennä taas, mutta nää flunssakuviot sotki suunnitelmat. Tällä viikolla ei päästä ollenkaan kun olen sitten ke ja to iltavuorossa kun harkat olisi. Ensi viikolla uus yritys ja sitten onkin taas niin pitkä tauko, että tulee koko kroppa ihan tosi kipeäksi. Mut ehkä sit pystyy taas käymään joka viikko.

Koko koululaisten kesäloma lenkkeiltiin oikeastaan vaan teinin kanssa, vietettiin mukavaa laatuaikaa :) Eilen sitten pitkästä aikaa sovittiin koirakaveri lenkki. Pojat oli tosi iloisia kun mentiin Berni tytön kanssa n.6km lenkki. Sovittiin että mennään vaan tunnin lenkki kun lähdettiin vasta illemmalla ja kotona odotti sauna ym iltahommat. No, oishan ton matkan mennyt tunnissa, mut poikien haisteluissa meni ainakin se puoli tuntia. Mut parasta laatuaikaa niille, eikä tullut itselläkään aika pitkäksi kaverin kanssa :)

 Koirakoulun yhteislenkillä oltiin myös alkukuusta. Laskin että meitä oli 11 koirakkoa joista kolme oli Tysonille tuttuja. Alkuun mentiin muiden perässä kun Tyson oli ihan ylikierroksilla. Kun alkupuhti saatiin pois, mentiin jo muiden vierellä ja ohiteltiin ja jättäydyttiin jälkeen ym vaihtelua. Että tottuisi kaiken näköisiin, kokoisiin ja värisiin koiriin. Hyvin menikin. Alkulenkiltä väisteltiin vielä uroksia, mutta loppulenkistä nuuskuteltiin jo niitäkin. Tosi kiva fiilis jäi.

Lapset teki kesälomalla tosi hienosti kotitöitä. Nyt on lipsahdettu ikävästi taas siihen että vanhemmat tekee lähes kaiken. Ainakin jos ei erikseen käskytä. Osaksi myös sen takia hommat on jääneet, että mun mielestä koulun ja läksyjen jälkeen pitää jäädä aikaa olla kaverien kanssa ja kotona vapaaseen toimintaan. En ole sitten viitsinyt niin paljon kotitöitä vaatia tekemään. Nyt kun muutama viikko on menty näin, alkaa taas itse kuormittumaan ja koti on hyrskynmyrskyn vaikka tekee ennen töihin lähtöä ja töistä kotiin tultua kuinka paljon kotitöitä.
Tänään sitten taiteilin tällaisen:
Kolmoselle on samanlainen, johon teini saa piirtää kännykän vielä.

Kolmonen on pyytänyt pitkän aikaa Iphone4s:ää lahjaksi. Kakkonen haluaisi RC-auton. Molemmat on kalliita toiveita. Molemmilla lapsilla on ensi kuussa synttärit. Toivon että lista alkaa täyttyä nyt itse valituista kotitöistä. Ja varmasti alkuinnostus ainakin taas tulee. Ja näin opetetaan taas että ei tule tavarat ilmaiseksi. Kaikki siis hyötyy :) Ykkösellä on kotitalous vihkossa opettajalle näytettävä kotityölista, mikä on motivoinut teiniä kotitöihin. Yksi päivä saatiin taas mutakakkua, slurps.


Kakkosen sukat valmistui. Nyt on puikoilla kämmekkäät, kahdet sukat ja edelleen yksi kärkikavennusta vaille valmiina oleva sukka. Neuleliivi itselle ja toinen pöllö on jäänyt alkutekijöihinsä. Mut nyt kun lapset alkaa tekemään kotityöt, niin mähän voin vaan istua ja neuloa :) ?


 Lopuksi "etsi kissa" kuva-arvoitukset:
"Mitäs täällä on?" (ensimmäiset suppilovahverot muuten)



Mahtavaa alkusyksyä: Mirzu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti