maanantai 17. elokuuta 2015

Mökkifiiliksiä ja koulumatkan alkua

"Ah, autuutta!"
Perjantaina aamulla tuli ihan yllättäin mieleen, että olisi kiva lähteä mökille. Tuumasta toimeen, ja kysäsemään mökin omistajilta, että passaako tulla. Tervetulo toivotuksen saatuani, soitin isännälle töihin, et eikö ois hyvä idea. No tottakai oli isännän mielestä. Lapset oli koulussa, mutta olin aivan varma, ettei niiltäkään tule vastaväitteitä.
Mä aloin pakkaamaan, ja hain isäni meille elukoita hoitamaan. Kolmonen soitti koulun jälkeen voiko mennä suoraan kaverille. Käskin tulla suoraan kotiin ja se ihmetteli että miksi. Sanoin, että mennään mökille, ja jestas sitä ilon kiljahdusta minkä päästi! Ja katsokaa; kuinka ihanaa tuolla on, voi kun kuvat välittäis ees osan tunnelmasta.


Tämä oli suosituin lepopaikka, se oli tässä ehkä ainoan hetken
ilman istujaa. Mäkin virkkasin aamu aikaseen tässä, kun muulloin
oli aina varattu.

Mä aattelin, että kerään mökillä mustikoita ja lenkkeilen koiran kanssa ym. Mutta, yllätysten yllätys oli, että viikonloppu taisi olla kesän kuumin. Eipä jaksanut metsään lähteä, eikä myöskään lenkille. Laiskotellen, neuloen ja virkaten. Syöden ja saunoen meni päivät. Lapsilla oli tosi hauskaa, niiden touhuja seuraillen meni myös isot osat päivää. Ne oli vesisotaa, ja uivat monta kertaa päivässä. Eivätkä ehtineet riidellä ollenkaan.
Kakkonen ja kolmonen laiturin nokassa :) Mitä lie bongaamassa.

Komea pommi kakkoselta, kolmonen jonossa. Ja Ruska koira
menossa mukana.
Minäkin kävin lammessa:
En uimassa, vaan tyttären kyydissä ;)


Kiitos S ja J taas, kun saamme aina tulla! Mökki oli mieheni mummon koti, ja nyt hänen poikansa, eli isännän sedän omistuksessa. Paikka on tosi tärkeä myös minulle, olen käynyt siellä ensimmäisen kerran yli 20 vuotta sitten, ja sinne liittyy valtavasti hyviä muistoja. On aina kuin kotiin menisi ja aina yhtä haikea lähteä!

Kotona aiemmin elokuussa on kerätty lisää sieniä :)
Minä löysin, isäntä putsaa.


Lisää toisena päivänä

ja vähän uusittiin kuistin sisustusta. Tytöt kasasivat itse uuden lipaston ja maalasivat kenkätelineen ja siivosivat kuistin. Poikakin oli talkoissa mukana, mutta karkasi kaverille fillarilla, ennen kuin ehdin kameran kanssa ulos.
Kolmonen tiukkaa ruuvia, ei hyvin näy tästä kuvasta. Mutta liimasi
numerolaput naamaansa lipastoa kasatessa ;)

Ykkönen työn touhussa

Nyt on koulu alkanut lapsilla ja mulla oli sopivasti viime viikolla iltavuoroja, että ehdin saattamaan koirien kanssa lapset bussille. Ensimmäisenä aamuna Tyson oli hirveän huolissaan, kun jätettiin lapset bussipysäkille. Oli niin kuuma, ettei voinut jatkaa koirien kanssa pidemmälle vaan käännyttiin kotiin päin. Se veti pysäkin suuntaan ja katsoi minua huolissaan, että enkö huomannut, että lapset "unohtui" sinne. Se oli tosi hätääntyneen oloinen, että miten nyt voidaan noin hylätä lapset, ei kai niitä nyt voi vaan jättää noin? Sitten tuli bussi joka "nielaisi" lapset. Siis kertakaikkiaan kamalaa!!
Jerry on jo niin vanha, että tietää nämä hommat, ja ettei tarvitse huolehtia moisista. Se löntysteli ihan huoletta kotia kohti.

Seuraavana aamuna suht sama tarina. Kolmantena aamuna lapset totesi, et ei ole tarvis lähtä saattamaan. Sitten olikin Tysonin mielestä tosi vastuutonta käytöstä, että ei lähdetty mukaan katsomaan, että lapset pärjää. Se katsoi minua ja ovea ja viestitti, että miksi me ei mennä jo. Nyt ne lapset karkaa. Perjantai meni jo helpommin. Huomenna on ensimmäinen kerta kesäloman jälkeen, kun molemmat isännän kanssa mennään aamuvuoroon ja lapset kouluun. Koirat jää keskenään koko pitkäksi päiväksi. Mahtaa olla kova vessahätä kun pääsevät vihdoin ulos..

Käsityötkin taas etenee. Aloitin mökillä virkkaamaan pöllöä, ja aloitin 2x sukat. Samasta langasta, ettei tule toisen sukan syndroomaa. Eli ettei jaksaisikaan tehdä toista samanlaista sukkaa, niin aloitin parin samaan aikaan. Neule liivi etenee pikkuhiljaa ja yksi pitsisukka odottaa, että inspiroidun tekemään kärkikavennukset, sit ois sekin pari valmis. Mökin emännälle vein valmiit sukat ja kämmekkäät, jotka lähtee hänen pojalleen ja miniälle Skotlantiin. Toivottavasti ovat sopivat ja kelpaavat!
Laiturilla oli kiva kuvata, vaikka helteessä ei sukkia kaivannutkaan.

Kämmekkäät miniälle.

"Jakoavain" palmikko reunassa. Kuvaus apuna ykkönen.
Näihin lämpimiin hetkiin lopetan: Mirzu

3 kommenttia:

  1. Kiitos käynnistä. Oli kiva nähdä vaikka pikaisestikkin kun työt sotkivat vapaa ajan viettoa :) Nähdään taas piakkoin ja kiitos sukista ja kämmekkäistä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynnistä. Oli kiva nähdä vaikka pikaisestikkin kun työt sotkivat vapaa ajan viettoa :) Nähdään taas piakkoin ja kiitos sukista ja kämmekkäistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiva kun laitat kommenttia. Toivattavasti kelpasi neulomukset.

      Poista